Безплатни програми за разработчици на .NET Framework

Image

На една от лекциите по C# част 2 в Телерик Академията бяха представени няколко полезни и безплатни програми помагащи на софтуерните иженери. По-конкретно това беше лекцията за Масиви от 08.01.2013, а лектора Николай Костов.

Две от тях служеха за декомпилиране на библиотеки. С тях всеки можеш да разгледа кода им в дейли, въпреки че са били компилирани вече. Така може да видим как Microsoft са програмирали библиотеките от .NET Framework и да почерпим добри идеи. Едната програма е правена от Телерик и се казва JustDecompile, а другата се казва ILSpy.

Беше представена и добавка за Visual Studio, която анализира кода и ни помага да съблюдаваме най-добрите практики за писане на код. Тя се казва StyleCop. Зная че звучи малко плашещо, но над всеки софтуерен инженер трябва да бди по едно такова ченге, за да не се отклоняваме от "правият път" ;-). Така по-лесно може да се научат правилата за писане на качествен програмен код. С негова помощ много бързо може да намерим точните места, където трябва да се постараем повече.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s